Internet Marketing


INTERNET MARKETING

Bez obzira koliko je vaš sajt dobro optimizovan i modernog izgleda, bez dobrog internet marketinga, cela priča gubi smisao. Naš internet marketing plan ima za cilj da vaš posao dovede na viši i kvalitetniji nivo.

Na sve konkurentnijem internet tržištu potrebno je doći do što više ljudi, što je više moguće, kako bi se plasirao, prodao određeni proizvod ili usluga. Rast korisnika interneta u svetu i kod nas je progresivan. Obzirom da je internet danas poslao nadmoćniji u odnosu na sve ostale vidove informisanja i reklamiranja, time se potreba za dobrom pozicijom na internetu drastično povećala. Firme koje svoje poslovanje povežu sa internet tržištem, imaju više posla i više opcija za napredovanje i spas od globalne krize.

Internet (WEB) marketing nastaje na relaciji Kupac —–> Proizvod (Usluga). Ukoliko se bavite internet marketingom, na vama je da povežete ova dva entiteta odgovarajućim marketinškim tehnikama. Recimo Oglasi Kupujem Prodajem povezuju potrebe ljudi kroz jedan popularan način internet marketinga. Način povezivanja u ovom slučaju nije bitan jer kada to uradite vi ćete ostvariti zaradu.

ŠTA JE INTERNET MARKETING ?

Internet marketing je zapravo niz aktivnosti koje se rade na internetu kako bi se povećao broj poseta na sajtu, bolji prikaz stranica, a time proizvod ili usluga približile ciljanoj publici – relevantnim kupcima i ostvario veći profit.

internet marketingPosao internet marketara – Da bi ste uspeli kao internet marketar, nije potrebno da posedujete proizvode ili usluge. Dokaz za to je što postoji mnoštvo kompanija koje žele i traže ljude koji bi putem interneta njihove proizvode ili usluge promovisali, naravno uz određenu proviziju. Kompanije će vam platiti ukoliko uspete da povežete kupca sa njihovim proizvodom. Posao internet marketara je unosan i dinamičan posao.

Dakle ukoliko kompanija ima više afiliejta, ima i više mogućnosti za povezivanje njihovog proizvoda ili usluge sa kupcima. Onda kada kupac izvrši kupovinu, vi dobijate svoju proviziju. Pre svega za potpuno razumevanje pojma “internet marketing” moramo naučiti šta je on zapravo i kako se njime služiti. Pitamo se zatim, koji je smisao internet marketinga ? Gde možemo primeniti internet marketing? Sve su ovo pitanja na koja želimo odgovore.

INTERNET MARKETING ZAVISI OD SAJTA

Da, možda je malo neobičan naslov ali je zaista tako. Internet marketing će biti uspešniji ako je sajt urađen prema web standardu. To znači i sledeće:

Lep izgled sajta (prilagodljiv dizajn, brzo učitavanje na svim uređajima).
Dobra pozicija na Google (direktno utiče na broj poseta).
Kvalitetan sadržaj na sajtu (aktuelan sadržaj koji publika traži).
Socijalne mreže: deljenje sadržaja, lajkovanje, promocije, reklame … itd.
Targetiranje oglasa: izbor publike na osnovu godišta, posla, interesovanja … itd.
Kada su ovi faktori zadovoljeni, lakše se pristupa internet marketingu odnosno kreira se “strategija marketinga”.

SEO OPTIMIZACIJA

Uspešna SEO optimizacija se zasniva na poštovanju velikog broja faktora koji utiču na rangiranje sajta na Google. Mi sigurno znamo kako treba da se optimizuje vaš sajt !

WEB DIZAJN

Potreban vam je novi web sajt ili želite redizajn postojećeg sajta ? Svejedno, mi smo tu da za Vas uradimo sve što je u našem opisu posla.

MARKETING ZA MOBILNE UREĐAJE

Zapravo, prilagođavanje sadržaja i svega ostalog na sajtu kako bi se web sajt što bolje predstavio korisnicima koji vas pronalaze na svojim mobilnim uređajima. Obzirom da su mobilni pretraživači budućnost, ova stavka je itekako važna za vaš sajt.

DRUŠTVENE MREŽE (SOCIAL MEDIA MARKETING)

Pomoću društvenih mreža (social network), možete doći do još većeg broja poseta i većeg profita. Prvenstveno mislimo na korišćenje Facebook-a kao zgodan način da se sajt, usluge, proizvodi učine vidljivijim vašim potencijalnim klijentima i kupcima.